Moped Klass I (AM) EU Moped

Vi har våra Teorikurser på helgen och det kommer vara 4 timmar + raster på en lördag och söndag och vi börjar kl 11:00 bägge dagarna. Kursen behöver vara fullt betald, eleven behöver göra minst 2-3 godkända slutprov i appen innan teorinkursen och kom ihåg att alltid ta med legitimation till alla moment i kursen! 

Övriga preliminära datum:
lördagen 29/7 och söndagen 30/7

Vi har nu börjat köra Manöverbana och det kör vi på söndagar vid 3 tillfällen:
1: Möts på körskolan kl 9:50 – Tillbaka på körskolan ca 12:30
2: Möts på körskolan kl 12:50 – Tillbaka på körskolan ca 15:40
3: Möts på körskolan kl 15:45 – Tillbaka på körskolan ca 18:15.
Kontakta oss för att få reda på när vi har första lediga tid. 

Efter det så är det Stadskörning vid 2 tillfällen. 

 

När eleven sedan har gjort minst 5 godkända slutprov i appen och alla moment som står här ovanför, så rapporterar vi eleven som godkänd. Du måste meddela oss när du är klar med de 5 godkända slutproven och vi måste ha hunnit rapportera ett eleven är klar innan man skriver teoriprovet. 

Vi bedriver utbildning för Moped Klass 1 är ett motorfordon som får åka som högst 45 km/hr.  

Vår utbildning består av 8 timmars teori och 4 timmars körutbildning.

Du kan redan nu registrera att du eller ditt barn är intresserad så ställs de i kö.  

Det ingår också en digital mopedbok + obegränsat antal frågor för att träna till teoriprovet i paketet. Vi har jackor, handskar och hjälmar men vi rekommenderar starkt att eleven tar med sig egen godkänd hjälm och godkända handskar. Vi säljer en innermössa till hjälmen här på Trafikskolan för 90 kr om ni vill köpa den och använda deras hjälm. Kostnad för första kursen är just nu 4750 kr (ordinarie pris 5950 kr). Välkomna till Stuvsta Trafikskola!

Det första steget för att ta ditt AM-körkort är att du ansöker om körkortstillstånd från Transportstyrelsen. Det kan du göra genom att trycka här! För att ansöka om körkortstillstånd behöver eleven ha fyllt 14 år och 6 månader. I samband med att eleven ansöker så behövs det också göras en synundersökning hos en optiker. Vissa optiker skickar in resultatet från undersökningen digitalt och hos andra får man ett papper som man själv behöver skicka in. Se vad som gäller hos den optiker som ni tänker gå till! 

För att eleven ska kunna ta mopedkort hos oss behövs:

– Ett giltigt körkortstillstånd

– En betald utbildning

– Eleven behöver vara minst 14 år och 9 månader gammal när de ska köra

– Eleven behöver kunna svenska i tal och skrift

– Eleven behöver ha tillgång till en enhet med uppkoppling, som t.ex. en smartphone, surfplatta eller en dator så de kan läsa den digitala mopedboken och öva på frågorna till teoriprovet.  

 

Ta ditt körkort enkelt och tryggt hos oss på Stuvsta Trafikskola!